23 دی 1400 - 08:07

جناح حاج‌قاسم «ولایت» بود

آنچه قاسم سلیمانی در دیدار با روحانی گفته، ادامه همان نامه فرماندهان سپاه به خاتمی در سال ۷۸ است. ولایتمداری و انقلابی‌گری حاج‌قاسم در همه ۴۰ سال گذشته، نه تنها ذره‌ای کمرنگ نشد بلکه روز‌به‌روز تقویت شد.
کد خبر : 10720

پایگاه رهنما:

آنچه شهید حاج قاسم سلیمانی در دیدار با روحانی گفته، ادامه همان نامه فرماندهان سپاه به خاتمی در سال ۷۸ است. ولایتمداری و انقلابی‌گری حاج‌قاسم در همه ۴۰ سال گذشته، نه تنها ذره‌ای کمرنگ نشد بلکه روز‌به‌روز تقویت شد. سال ۷۸ فرماندهان سپاه به خاتمی گفتند «کاسه صبرمان به پایان رسیده و تحمل بیش از آن را در صورت عدم‌رسیدگی بر خود جایز نمی‌دانیم»، اکنون هم حاجی‌زاده می‌گوید. با فرماندهان سپاه و از جمله قاسم سلیمانی نزد روحانی رفتیم و گفتیم «فکر نکن همیشه می‌توانی این حرف را بزنی، ما هم سکوت کنیم.»
دی ماه امسال و همزمان با دومین سالگرد ترور سردار حاج‌قاسم سلیمانی، اصلاح‌طلبان در مطالب متعددی تلاش کردند از سرداری که دیگر امکان تشریح مواضع خود را ندارد، یک حامی برجام، حامی هاشمی، حامی روحانی و حامی ظریف بسازند. این رویه از همان دی ماه ۹۸ و روز‌های پس از ترور سردار آغاز شده بود، با انتشار فایل صوتی کذایی محمدجواد ظریف علیه فعالیت‌های حاج‌قاسم در محور مقاومت، کمی از آن کاسته شد، ولی باز در هنگامه سالگرد، اوج گرفت. جالب آنکه همزمان با این سوءاستفاده‌های سیاسی، نیمی از تلاش و ظرفیت رسانه‌ای اصلاح‌طلبان هم صرف این می‌شد که بگویند حاج‌قاسم را سیاسی و جناحی نکنید! اما خود سوءاستفاده سیاسی از سردار را به جایی رساندند که مدعی تلاش‌های او برای رفع حصر سران فتنه شدند و حتی روزنامه شرق آن را با تیتر «آخرین تلاش سردار» برجسته کرد، گویی حاج‌قاسم هیچ کار روی زمین مانده‌ای در این دنیا نداشته و برای سفر ابدی به دنیای دیگر، معطل حل حصر بوده است! در حالی که اصل موضوع، چنانچه اسحاق جهانگیری تعریف می‌کند، درخواست جهانگیری از حاج‌قاسم برای وساطت پیش رهبری در مورد حصر بوده ا‌ست، «به دلیل اعتماد و علاقه‌ای که آقا به ایشان دارند»، طبعاً حاج‌قاسم هم می‌پذیرد.
روزنامه شرق به همین تحریف هم بسنده نکرد و در مطلب دیگری با عنوان «سرداری برای همه جناح‌ها» می‌نویسد: «سردار سلیمانی سال‌ها در کنار همه شخصیت‌های بلندپایه ماند، از مرحوم هاشمی‌رفسنجانی گرفته تا علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری و همیشه نیز از برجام و وزیر خارجه دولت حسن روحانی حمایت کرد... حمایت‌های سردار سلیمانی از اقدامات سیاست خارجی حسن روحانی و محمدجواد ظریف، نشان می‌داد او به مسائل خارج از مرز‌ها نگاهی سیاسی و جناحی ندارد.»
به طور اتفاقی، همه شخصیت‌هایی که شرق نام می‌برد، از جناح خود شرق هستند، مثلاً شرق از روابط خوب حاج‌قاسم و آیت‌الله مصباح نمی‌نویسد!

خود ظریف گفت: حاج‌قاسم به دیپلماسی ضربه زده است!
در مورد نظر حاج‌قاسم پیرامون برجام، ارجاع به سخنان سردار امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران در گفتگو با کیهان یحتمل کفایت کند. حاجی‌زاده در پاسخ به سؤالی پیرامون موافقت حاج‌قاسم از برجام می‌گوید: «اگر واقعاً چنین بود، چرا آقای ظریف در آن فایل صوتی گفتند ایشان به مسئله دیپلماسی ضربه زده است. دیپلماسی ما برجام بود. خود فرمانده دیپلماسی ما می‌گوید ضربه زده است.»
او سپس در همین زمینه ادامه می‌دهد: «حاج‌قاسم مخالف دیپلماسی نبود. مخالف آن چیزی که در سطح کشور تأیید شده و تصویب شده نبود. در واقع نه موافق بود و نه مخالف. ایشان مخالف وابستگی و سازش بود. می‌گفت: از این طریق به جایی نمی‌رسید.»

حاج‌قاسم صریح با روحانی: می‌خواهی مسیر احمدی‌نژاد را بروی؟!
حاجی‌زاده در ادامه همین بخش از گفت‌وگویش به جلسه‌ای که با حسن روحانی، رئیس‌جمهور وقت داشتند، اشاره می‌کند؛ وقتی حاج‌قاسم با روحانی صریح صحبت می‌کند و او را از تنش‌آفرینی مقابل، ولی فقیه برحذر می‌دارد.
روایت حاجی‌زاده را بخوانیم: «در دولت دوم آقای روحانی جلسه‌ای با او گرفتیم. سردار جعفری، فرمانده کل سپاه بود. حاج‌قاسم سلیمانی بود. بنده بودم. چند نفری به آنجا رفتیم. جلسه خیلی صریح و تند بود. در آن جلسه حاج‌قاسم با آقای روحانی خیلی صریح حرف زد. اگر یادتان باشد رهبری صحبتی می‌کردند، هفته بعد آقای روحانی موضع می‌گرفت، سپاه را تخریب می‌کرد، هر روز به خودی‌ها حمله می‌کرد. در آن جلسه که ما رفتیم پیام جلسه این بود و همه این را گفتیم که آقای روحانی ما کمک شما هستیم. آدم نباید خودزنی کند. ما توان و امکانی داریم، می‌خواهیم به دولت شما کمک کنیم. برای ما مهم نیست کدام دولت باشد، هر دولتی باشد، وظیفه می‌دانیم کمک کنیم. دیدید در بحران‌هایی که پیش آمد مانند سیل و زلزله و مسائل مختلف واقعاً سپاه پای کار بود. آدم نیروی خودش را نمی‌زند، این چه حرفی است که شما می‌زنید! بعد هم گفتیم اگر این حرف‌ها را بزنید، برای ما قابل تحمل نیست. شما هر روز مخالفتی می‌کنید. دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ماست، فکر نکن همیشه می‌توانی این حرف را بزنی، ما هم سکوت کنیم. عین جمله حاج‌قاسم این بود که گفت: آقای روحانی! می‌خواهی مسیر احمدی‌نژاد را بروی؟ تو هم می‌خواهی مثل او بشوی؟ مردم به تو رأی داده‌اند و رئیس‌جمهور شدی، بیا دست به دست هم دهیم کمک کنیم، کشور را درست کنیم. برای چه خودزنی می‌کنی؟ برای چه هر روز به خودمان حمله می‌کنی؟ بیا مشکلات را حل کنیم.»

نامه سال ۷۸ به خاتمی را فراموش کردید؟!
آنچه حاجی‌زاده از جلسه فرماندهان سپاه با روحانی نقل می‌کند، موضع جدیدی نیست. آن‌ها به روحانی گفته‌اند که «دفاع از انقلاب و ملت و نظام و رهبری خط قرمز ماست»، این همان موضعی است که در نامه سال ۷۸ فرماندهان سپاه به محمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت آمد و اصلاح‌طلبان به دروغ آن را «کودتا» نامیدند. نکته جالب توجه آن نامه هم این بود که قاسم سلیمانی نه فقط یکی از امضاکنندگان آن نامه، بلکه به گفته سردار عزیز جعفری، «نگارنده نامه بود و نقش اصلی و محوری را در تنظیم این نامه و گرفتن امضا از فرماندهان داشت.»
در بخشی از آن نامه، پس از اعتراض فرماندهان سپاه به بی‌اعتنایی رئیس‌جمهور نسبت به حرمت‌شکنی از نظام و حریم، ولی فقیه، می‌خوانیم: «جناب آقای خاتمی، چند شب پیش وقتی گفته شد عده‌ای با شعار علیه رهبر معظم انقلاب به سمت مجموعه شهید مطهری در حرکتند، بچه‌های کوچک ما در چشم ما نگریستند، انگار از ما سؤال می‌کردند، غیرت شما کجا رفته است؟ جناب آقای رئیس‌جمهور، امروز وقتی چهره رهبر معظم انقلاب را دیدیم، مرگ خودمان را از خداوند طلب کردیم، چون که کتف‌هایمان بسته است و خار در چشم و استخوان در گلو باید ناظر پژمرده شدن نهالی باشیم که حاصل ۱۴ قرن سیلی و زجر شیعه و اسلام است.»
چطور اصلاح‌طلبان می‌خواهند این مشی انقلابی‌گری و ولایتمداری را که شاکله اصلی عقاید سیاسی حاج‌قاسم بود، به انحراف بکشانند و از آن نگویند و سانسور کنند؟! آنچه قاسم سلیمانی در دیدار با روحانی گفته، ادامه همان نامه فرماندهان سپاه به خاتمی در سال ۷۸ است، ولایتمداری و انقلابی‌گری حاج‌قاسم در همه ۴۰ سال گذشته، نه تنها ذره‌ای کمرنگ نشد، بلکه روز به روز تقویت شد.
سال ۷۸ فرماندهان سپاه به خاتمی گفتند «کاسه صبرمان به پایان رسیده و تحمل بیش از آن را در صورت عدم‌رسیدگی بر خود جایز نمی‌دانیم»، اکنون هم حاجی‌زاده می‌گوید با فرماندهان سپاه و از جمله قاسم سلیمانی نزد روحانی رفتیم و گفتیم: «فکر نکن همیشه می‌توانی این حرف را بزنی، ما هم سکوت کنیم.»

ولایتمداری و انقلابی‌گری، جناح حاج‌قاسم بود
قاسم سلیمانی نه اصولگرا بود و نه اصلاح‌طلب. او رزمنده‌ای بدون مرز بود که برای انقلاب، کشور، نظام و رهبری و البته ملت ایران و ملل منطقه تلاش می‌کرد و ثمرات خوبی هم از خود بر جای گذاشت. نباید او را در چارچوب تنگ دوقطبی‌های جناحی متعارف ایران محدود کرد و ماهی سیاسی گرفت و کار خود را پیش برد. این ظلم به حاج‌قاسم است که عمرش و جانش را برای ما کف دست گرفت. او اصولگرا، اصلاح‌طلب و اعتدالی نبود، اما نه اینکه انقلابی و ولایتی هم نبود!
رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خیلی زودتر از هر کس دیگری در برابر تحریف چهره سیاسی حاج‌قاسم موضع گرفتند و صریح و علنی فرمودند: «[شهیدسلیمانی]اهل حزب و جناح و مانند این‌ها نبود، لکن به شدت انقلابی بود. انقلاب و انقلابیگری خط قرمزِ قطعی او بود، این را بعضی‌ها سعی نکنند کمرنگ کنند.»
سردار حاجی‌زاده هم همچون همه کسانی که سردار سلیمانی را به درستی می‌شناختند، روی همین نکته تأکید دارد: «آن چیزی که در شهید سلیمانی برجسته بود و قله این ویژگی‌ها بود که در واقع نقش هدایتگر را دارد، قله ولایتمداری بود. ولایتمداری مراتب دارد. ایشان در بالاترین مراتب ولایتمداری بود. موقعی که رهبر معظم انقلاب به مسئولی مطلبی را می‌فرمایند، مثلاً من علاقه‌مند و عاشق آن چیزی هستم که ایشان گفت، مثلاً افزایش تعداد موشک‌ها، من خودم هم علاقه‌مند هستم. عمل به این ولایتمداری تلقی می‌شود، ولی در چه مرتبه‌ای است؟ یک موقع امر ولایت بر این است که این کار را انجام دهید، من نظرم چیز دیگری است. آن کار را انجام می‌دهم، اما به عنوان دستور! برای حاج‌قاسم مرتبه‌ای بالاتر است. موقعی رهبری به شما می‌گوید این کار را انجام دهید، تا قبل از آن نظر شما چیز دیگری است، ولی بعد از امر ولایت با عشق آن کار را انجام می‌دهید. این مرتبه بالایی از ولایتمداری است. در جلسه مواردی را داشتیم که حاج‌قاسم مخالف صددرصد موضوعی بود، ولی موقعی که معلوم می‌شد نظر رهبر معظم انقلاب چیز دیگری است، از آن لحظه به بعد نظر خود را کنار می‌گذاشت.»
حاجی‌زاده در بخش دیگری هم می‌گوید: «بعضی‌ها می‌گویند حاج‌قاسم گرایش سیاسی داشت، اما همه چیز ایشان ذوب در ولایت بود. اصلاً این‌گونه نبود که بگوییم گرایش او این جور بود. اگر کسی انقلابی نباشد و روحیه سازش‌کاری داشته باشد، هیچ موقع زیر گلوله تهمت و فشار و شرایط سخت نمی‌رود.»

ارسال نظرات